Natural Horsemanship

Natuurlijk omgaan met paarden.

Bij Natural Horsemanship gaan we uit van het natuurlijk gedrag van het paard. Dit laten we blijken in onze omgang naar het paard toe, waarbij we kijken naar de noden en de gevoelens van het paard of de pony zelf waarmee we samenwerken. Hierbij is het belangrijk dat we de zachtheid van de hulpen laten primeren, zonder dat we onze effectiviteit en consequentheid verliezen. Bij paarden en pony’s is het namelijk zeer belangrijk om steeds dezelfde hulpen te gebruiken bij een bepaalde vraag. Zo gaat het paard ons begrijpen en uiteindelijk ook vertrouwen. Verder staat hierbij onze lichaamstaal voorop, we ondersteunen dit door middel van een trainingsstick of zweepje.

Via onze lichaamstaal kunnen we door middel van subtiele signalen aan het paard duidelijk maken wat wij van ze vragen. Dit is namelijk ook de manier waarop paarden en pony’s met elkaar communiceren in de natuur. Kijk maar eens naar onze paarden en pony’s in de weide, ze hoeven niet eens dicht bij elkaar te staan om iets aan een ander duidelijk te maken. Via  zéér kleine en subtiele signalen, die vaak niet te merken zijn door mensen als we er niet naar op zoek gaan, maken ze elkaar iets duidelijk. Bij Natural Horsemanship leren we om in te spelen op deze kleine en subtiele signalen, zodat we kunnen ingaan op de vraag en het gestelde gedrag van het paard of de pony. In de eerste plaats is Natural Horsemanship dus ontstaan om de mens iets te leren, onze paarden kennen het namelijk al.

Natural Horsemanship is de basis in de omgang met onze paarden en pony’s.

Op een paardvriendelijke manier werken we aan de relatie tussen mens en paard via communicatiemethodes. Waardoor we meer voeling krijgen in ons innerlijk functioneren. Hierdoor gaat zowel de mens en het paard zich mentaal als fysiek beter voelen.

Wens je meer informatie over Natural Horsemanship of bewust paardrijden?

Maak je graag een afspraak?

Gelieve contact op te nemen met Brenda Engelen via:

e-mail: brenda@soulhorses.be of

GSM 0499/36 79 45

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.