SoulHorses

“Kom tot rust in alle puurheid, in het midden van de natuur. En groei!”

1e kennismaking met spiritualiteit

Organisator: Het zoeklicht vzw.

Lesgeefster: Patricia Schellekens.

Datum: 16/11/2019 van 10u tot 16u

Locatie: Soulhorses Gierle

Het Zoeklicht is ontstaan in 2012, na het afsluiten van mijn studie Gezinswetenschappen. Het betekent voor mij zoeken naar… en aan het licht brengen van….

Ik ben ondertussen niet blijven stilzitten en heb mij nog bijgeschoold. Ik ben blijven zoeken naar “Wie ben ik” en “Wat wil ik uitzenden naar mijn medemensen”.

In het stukje wie ben ik gaat het over mij en hoe ik mijzelf wil ontwikkelen. Ik ben iemand die uitdagingen en/of doelen nodig heeft. Psychotherapie was dan ook mijn eerste passie. Het begeleiden van mensen vanuit mijn hart, door middel van communicatie.

Tijdens mijn studies werden er verschillende stukjes van mijzelf aangeraakt zodat er heling ontstond. Mijn studierichting in de psychotherapie omvat een ruimdenkend beeld omdat wij leerden werken met verschillende stromingen. Maar zoals iedereen groeide ik als persoon en mijn passie evolueerde in de spirituele richting.

Zo vond ik in alle stromingen van de psychotherapie een woord terug: “gronden/aarden”. Zo werd het mij duidelijk dat het toch belangrijk is om gegrond/geaard te zijn met de aarde. Want zonder gronding/aarding gaan wij te veel in ons hoofd leven. Wat ons dan weer verder weg brengt van de realiteit. Hoe dikwijls gebeurt het niet dat problemen hun eigen leven krijgen doordat men er te veel over nadenkt? Wanneer je gegrond/ geaard bent dan ben je bewuster met je gedachten bezig en heb je zo meer controle over je eigen levensweg. En dat bracht mij bij het idee, waarom deel ik dit niet met mijn medemensen?

Zo is de cursus 1ekennismaking met spiritualiteit ontstaan. Natuurlijk omvat spiritualiteit veel meer dan enkel gronden/aarden. Het woord Spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘spirit’ dat ‘geest‘ betekent. Via deze kennismaking zullen we trachten met je geest (gedachten) bewust te worden van je zijn en van je zingeving. Hierdoor zal je meer gemotiveerd in het leven staan en je meer bewust zijn van je eigen kwaliteiten.

Je creëert balans in je geest in samenwerking met je lichaam en ziel. Na aarding komt meditatie, dit is een manier om uit je denken te gaan en naar meer voelen van je lichaam. Naar contact maken met je gidsen, engelen, voorouders, moeder aarde enz.…. Meditatie brengt je in een rustfase naar het punt van ontstaan, de lege ruimte.

Na de middag ga ik nog een stapje verder en gaan we op ontdekking door de chakra’s. Het woord chakra komt uit het oude Sanskriet en betekent “wiel van licht”. Het verwijst naar de energie in en rondom alle levensvormen. We gaan elke chakra bekijken en zo ook zien bij welk elementen deze behoren. Dit alles blijft basic, want ook hierrond gaan wij een oefening doen. Het wordt dus een goed gevulde dag met theorie en oefeningen die je nadien thuis kan herhalen.

Inschrijven en praktische kant:

Inschrijven via hetzoeklicht@telenet.beof 
via Messenger van de pagina het zoeklicht vzw.     
Wenst u meer inlichtingen kan u terecht op het nr. 0472 48 40 24.

Uw inschrijving is geldig na een voorschot van 25€ ten laatste gestort op 11/11/2016 op de rekening van Het zoeklicht vzw. De overige 60€ breng je mee op de dag zelf. Koffie, thee en koekjes zijn inbegrepen in de prijs.

Meebrengen:

– Gemakkelijke kledij. 
– Een schriftje en schrijfgerief.           
– Lunchpakket.

Schrijf je nu in:

Wij ontmoeten je graag.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Om spam te voorkomen vragen we u de
onderstaande code over te typen.

captcha

Walter Mees
Gsm +32 475/37 05 55
E-mail: info@soulhorses.be

Nathalie De Ceunynck
Oude Lillebaan 17
2275 Gierle

Ond.nr. 0859.063.177

Volg ons op Facebook:

Copyright SoulHorses

Algemene voorwaarden

Huisregelement