Natuur belevingskamp voor kinderen

5 en 6 november OF 21 en 22 december 2020

Twee dagen in de natuur op onderzoek uit op de boerderij!

Kom je mee een nachtje logeren op de boerderij?

Voor alle sensitieve kinderen die houden van de natuur en van dieren!

In de herfstvakantie welkommen wij, Nathalie en Ilaria, een groepje kinderen om bij ons te komen logeren en leuke dingen te doen!

Twee dagen lang ben je op de boerderij. We gaan aan de slag met het verzorgen van de paarden, honden, katten, kippen, konijnen. Verder helpen we met zijn allen mee met de klusjes op de boerderij. Wat er moet gebeuren is altijd verschillend. Paarden/kippen/katten verzorgen, stallen uitmesten, onkruid wieden, eikels rapen, het konijnenhotel proper maken. Ook doen we leuke spellen, met en zonder de paarden. Er is vollop tijd om heel veel knuffelen met de dieren! 

Dit kamp is niet zomaar een kamp, we werken namelijk ook een beetje aan jouw veerkracht en zelfvertrouwen. We weten als geen ander hoe belangrijk het is voor kindjes om lekker in hun vel te zitten. Dieren kunnen ons heel veel leren. Met de paarden doen we oefeningen die de kindjes leren over zelfvertrouwen, communiceren, samenwerken en nog veel meer dingen. Daarnaast wordt je heerlijk rustig bij de dieren! Bij de dieren hoef je niet te praten. Zij begrijpen je, zonder woorden. Bij de dieren kun je altijd jezelf zijn. Dat is ook onze intentie van dit kamp: dat jouw kind helemaal zichzelf kan zijn. 

Tijdens deze dagen werken wij steeds van op de grond en dus niet op het paard. Dit is geen kamp waar we gaan paardrijden. 

Bij ons mag je helemaal jezelf zijn!

 

Echt jezelf zijn midden in de natuur

BUITEN HELPEN MET DE DIEREN

Een groot gedeelte van het kamp zijn we buiten bezig in de natuur. Lekker spelen (bijvoorbeeld op de trampoline), helpen met de klusjes, nieuwe dingen leren en met de dieren aan de slag. 

CREATIEF BEZIG ZIJN
Daarnaast gaan we aan de slag met creatieve dingen, zoals knutselen, verven, of spellen die we binnen kunnen doen.

OEFENINGEN VOOR MEER ZELFVERTROUWEN
Met de paarden doen we leuke oefeningen en opdrachten waardoor je kind meer zelfvertrouwen krijgt. 

ETEN
We eten samen en als je het leuk vindt mag je ook helpen met koken, bijvoorbeeld met het maken van de soep. We eten gezonde dingen met groente uit de tuin, maar we kunnen ook alvast verklappen dat we een keer frieten eten! 🙂 

SLAPEN

We slapen met zijn allen op onze fijne zolder. Daar hebben we verschillende kamers met bedden voor alle kindjes en ook voor ons. We maken er een feestje van! We kunnen wel een beetje laat opblijven. Het is natuurlijk vakantie! Maar ook weer niet te lang, want ’s ochtends gaan we buiten de dieren hun ontbijt verzorgen. 

Nathalie de Ceunynck
De helende kracht van de natuur ervaren

Hoi, Ik ben Nathalie, hoogsensitief, mama van Noa, eigenaar, bezieler en ondernemer bij SoulHorses. Mijn zorgzaamheid is mijn grootste talent. Ik vind het heerlijk om kinderen te mogen begeleiden om terug te gaan naar hun eigen natuur en de natuur/paarden om hen heen. Ik geloof in de helende kracht van de natuur en deel graag mijn ervaringen alsook dit unieke domein.

Ilaria Caputo
Kinderen mogen echt kind zijn

Hoi, Ik ben Ilaria! Ik vind dat kinderen echt kind mogen zijn. Ik leer dat van mijn paard Toes, die sinds kort bij SoulHorses staat in de kudde staat. Zij helpt mij om te spelen. Ik ben paardencoach en daag kinderen graag uit om hun eigen veerkracht te ontdekken en leer ze graag om meer zelfvertrouwen te krijgen. Samen met de paarden, want die zijn lief, knuffelachtig en de beste leraren.

Praktische informatie

Er zijn twee data gepland voor het natuurkamp voor kinderen:

Herfstkamp: donderdag 5 en vrijdag 6 november 2020 

Kerstkamp: maandag 21 en dinsdag 22 december 2020

Je kind is welkom op de eerste dag om 09:30. Indien je je kind eerder moet brengen, door werk, is dat mogelijk. Je kunt je kind rond 18:00 uur weer op komen halen. 

We slapen met zijn allen. Je hoeft niks mee te nemen. We hebben alle slaapspullen hier. Wil je liever een eigen kussen meenemen of dekbed? Dan mag dat natuurlijk ook. Knuffels zijn ook welkom!

De prijs voor het kamp: €160 euro per kind voor het hele kamp. Dit is voor het hele kamp, waarbij alles is verzorgd (eten, begeleiding, slapen etc). 

We werken met maximaal 6 kinderen, zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Dit kamp is voor kinderen tussen 9 en 14 jaar. Wil je kind graag mee maar valt hij buiten deze leeftijdsgroep? Neem dan even contact op. 

❗️Belangrijk:

 • Reservering via het contactformulier onderaan de pagina. Bij meerdere kinderen, aub meerdere keren invullen. 
 • Het nemen van een basisverzekering is verplicht. Deze verzekering zorgt ervoor dat je kind verzekerd is als er iets gebeurt. Daar gaan we niet vanuit natuurlijk, maar we werken wel met dieren. De verzekering moeten wij verplicht afsluiten voor je kind. De basis verzekering kost €18 + administratie kost vzw €7 = €25. Indien je al een verzekering hebt, hoef je niks te doen. Indien je nu een verzekering afsluit, geldt deze voor het hele jaar.

  Wij brengen dit voor jullie in orde.
  Volledige uitleg over de verzekeringen lees je hier:
  1) Paardensport Vlaanderen (VLP)
  2) Tegemoetkoming mutualiteiten sportlidmaatschap

 • GESLOTEN SCHOENEN voor bij de paarden zijn verplicht;
 • Kledij aantrekken en meenemen wat vuil mag worden;
 • Regenjas en regenlaarzen naargelang het weer;
 • Uiteraard houden we rekening met de richtlijnen rondom Corona en bewaren we voldoende afstand.
 • Confirmeer de plek voor je kind(eren) door het bedrag van €160 + C basisjaar verzekering €25 te storten op rekening van SoulHorses vzw
  IBAN BE52 7340 4313 5909 – BIC KREDBEBB, bij mededeling graag naam van kind(eren) + datum van de activiteit, wij danken je van harte;

 

Schrijf je kind nu in voor het kamp!

Eerst nog even contact om te kijken of dit iets is voor je kind? Bel ons dan of mail ons, dan kijken we of dit bij jouw kind past.

  Voornaam en achternaam ouder (verplicht)

  Email (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Voornaam en achternaam kind(verplicht)

  Geboortedatum kind(verplicht)

  Heb je al een verzekering? Zo ja, vul je lidmaatschapnummer in. Zo nee, dan is een verzekering nodig voor het hele jaar (€25 euro, vul dan ook aub je adres in)

  Welke datum komt je kind naar het kamp?

  Heb je nog andere vragen of dingen die je wil delen?

  Nathalie De Ceunynck
  Gsm +32 475/87 34 24

  E-mail: info@soulhorses.be

  Oude Lillebaan 17
  2275 Gierle

  Ond.nr. 0670.726.294

  Copyright SoulHorses

  Algemene voorwaarden

  Huisregelement