Massage bij SoulHorses

Aloha! Mijn naam is Nele, Ik heb een passie voor natuur, energetisch werk, zingen,.. en hou ervan om mee na te denken over een betere wereld voor iedereen waarin ik geloof in ‘samen sterker’. 

Van opleiding ben ik vroedvrouw en psychiatrisch verpleegkundige, en in mijn eigen zoektocht naar een meer holistische manier van kijken naar gezondheid ben ik mezelf de laatste 10 jaar meer en meer gaan specialiseren in verschillende vormen van lichaamswerk.

Ik leef vanuit een bezielde overtuiging van de complementaire samenwerking tussen geestelijk en lichamelijk welzijn, en de onmetelijke intelligentie van het lichaam.

Lichaamsgerichte therapie is voor mij een oneindig interessant veld waar ik eindeloos in kan en wil blijven verdiepen!

Wat ik bij Soulhorses aanbied is de Lomi Lomi Templestyle (ook Kahuna Bodywork genoemd) oftewel Hawaiiaanse lichaamstherapie.

Wat is nu de Hawaiiaanse Lomi Lomi Temple Style?

Deze massage is meer dan een massage, het is een onderdeel van de Hawaiiaanse geneeskunde. De grondlegger hiervan is Abraham Kawai’i, en de massage was slechts een klein onderdeel van de Kahuna training en onderdelen die hij gebruikte om mensen meer inzichten te geven. De betekenis van Kahuna is “Ka” voor ‘licht’ en “Huna” voor ‘geheim’. Een filosofie die gaat over de kennis en wijsheid die veel verder gaat dan wat we ‘zien’ in ons dagelijkse leven.

Het is een unieke massage waarbij drie elementen samenkomen; Dans (hula), beweging, ritme en flow;

Elementen uit de Martial art (Lua) die o.a. zorgen voor kracht en focus;

Lomi Lomi (massagetherapie) voor heling, koestering en loslaten. De ganse massage wordt gegeven vanuit de pure koesterende intentie van Aloha.

In het Hawaïaans betekent Aloha veel meer dan gewoon ‘hallo’, ‘tot ziens’ of ‘liefde’. De diepere betekenis is ‘het vreugdevol (oha) delen (alo) van levensenergie (ha) in het heden (alo)’.

De vloeiende bewegingen bevorderen de communicatie tussen de cellen van het lichaam, de hartslag en de ademhaling. Er is geen doel en geen agenda, het enige doel is het navigeren over je lichaam en luisteren naar de signalen van jouw lichaam onder mijn handen. Met het diepere Bodywork wordt ook de focus gelegd op het masseren van de spieren, pezen, banden en het stretchen van het lichaam.

Er wordt zowel met de handen als met de onderarmen op en onder het lichaam door gemasseerd met warme olie op een hiervoor speciaal voorziene massagetafel.

De massage wordt wel eens omschreven alsof je de golven van de zee voelt over je heen komen, dan weer kalm, dan weer dynamischer. Voor de inwoners van Hawaii is de Kahuna massage een manier om het lichaam te bevrijden van ballast die je niet meer nodig hebt, een manier om het lichaam te vereren als ware het heilig. Deze massage wordt daarom ook wel ‘sacred lomi’ genoemd. Je wordt uitgenodigd om terug te keren naar je eigen centrum.

Wanneer je lekker warm toegedekt nog even na-rust sluit ik af met enkele technieken uit de cranio-sacrale therapie op het hoofd om nog meer ruimte te maken.

Bij deze massage wordt minimale drapering toegepast, het zitvlak en de intieme delen worden bedekt met een sarong, bij vrouwen indien ze dit wensen ook de borst. Je ligt hier nooit volledig bloot.

De prijs voor deze uitgebreide massage van 1,5u (reken zeker 2u in totaal met intake en nagesprekje bij) bedraagt 85 euro.

Nog op zoek naar een uniek kado? Ook bonnen zijn verkrijgbaar bij Soulhorses of via mijzelf.

Meer info over wat de behandeling net inhoudt vindt je ook op mijn pagina;

https://www.facebook.com/Lomi-lomi-Hawaiiaans-Lichaamswerk-100484451347805

E Komo Mai!