Over ons

Nathalie De Ceunynck

De vrouw achter SoulHorses

img_3767

“Per toeval belandde ik in Lille voor een cursus en daar overviel me een bijzonder gevoel … ik voelde me aan de grond gezogen. Ik móést gewoon in de buurt blijven. Dus ging ik op zoek en vond ik dit authentieke landhuis uit de jaren 60, midden in een stuk puur natuur. Hier voelde ik me meteen thuis, in het Kempense groen, tussen mijn kudde paarden. We leven er op een eerlijke, duurzame manier, verbonden met de natuur. Die bijzondere ervaringen wil ik delen met anderen.” 

Op het domein van SoulHorses ben je ondergedompeld in de natuur. Even weg van de drukke wereld kan je er gewoon jezelf zijn, verbonden met de natuur en de mensen, in alle eerlijkheid, op een authentieke manier. SoulHorses organiseert workshops voor wie zichzelf wil ontdekken en groeien.

SoulHorses werkt hiervoor in alle vertrouwen samen met bekwame docenten en coaches.

Ook de paarden zijn eerlijke ‘coaches’. Ze helpen je om jezelf te ontdekken. Dieren zijn liefdevol en hebben een unieke manier van mensen benaderen. Ze kunnen troosten en een geborgen gevoel geven.

Nathalie De Ceunynck voelt als kind al hoe de stress van zich afvalt als ze tussen de dieren staat. Langzaam ontdekt ze hoe krachtig deze verbindingen met natuur en paard wel zijn. Zo groeit haar passie om samen met paarden, in de natuur, volwassenen en kinderen te begeleiden.

Ze verdiept zich in de mens-paardconnectie via de methode ‘Epona’ en volgt een opleiding in Ierland bij de Epona-leraar Yvonne Monahan. Ze leert tijdens een opleiding shiatsu voor paarden veel over meridianen en het stromen van energieën. En ze volgt een opleiding systemisch coachen met behulp van paarden en een aantal workshops rond healing van mens en dier van Margrit Coates. Al deze kansen en leerscholen vormden haar tot de vrouw die ze nu is: bezielster van SoulHorses vzw.

Tot snel!

Nathalie

 

Fons Vervoort

Bestuurder en actieve vrijwilliger in de organisatie. Fons helpt ons met hart en ziel de paarden te verzorgen en het domein te onderhouden. Zijn passie gaat uit naar het fokken van paarden voor de eventing.

 

Walter Mees

Ik had schrik van paarden maar toonde me stoer. ‘Het paard zegt dat je nog niet in de wei mag’, zei de coach. Drie kwartier heb ik in de regen staan wachten, stoer met mijn handen in de zakken ‘want ik ben niet bang’. Toen kwam het paard naar me toe en knabbelde het aan mijn handen. ‘Haal je handen uit je zakken’. Dus deed ik mijn armen over elkaar. Stoer doen, hè. Het paard kwam met zijn hoofd vlak voor mij staan en tikte tegen mijn borst. En toen … barstte ik in tranen uit. Ik had het door. De krachtige les zei me dat het oké was om bang te zijn. Stoer doen is nergens voor nodig.” Walter Mees

Na twintig jaar hectisch leven in de horecasector en een burn-out nabij, besloot Walter dat het zo niet verder kon. Hij ontdekte zichzelf en doet alleen nog dingen die hij graag doet, eerlijk en authentiek. Zo ontmoette hij Nathalie, de paarden en Soulhorses vzw. Hier voelt hij zich goed. En zijn ervaringen wil hij delen met iedereen die wil groeien als mens, individueel of in groep. Puur en eerlijk, midden in de natuur. Hij noemt zich daarbij een ‘waarnemend verbinder’.

Walter Mees coacht je door middel van een spiegelend rollenspel naar diepere bewustwording, voorbij de emotie tot puur gevoel. Hij observeert en verbindt, als waarnemend verbinder.