Coaching met paarden voor teams en organisaties

“Als de groepsdynamiek in je team niet helemaal vlot loopt en je wil ontdekken waarom, kan een teambuilding met betrekking van  paarden wonderen doen. Je versterkt niet alleen de band met je collega’s. Alle leden van je team ondervinden zélf waar werkpunten zijn en hoe deze kunnen opgelost worden. Coaching met paarden werkt ervaringsgericht. Zo kan iedereen, door aanpassing van zijn/haar gedrag, onmiddellijk zien wat voor een effect gedragsverandering kan hebben!” Nikola Gies, paardencoach.

Een teamcoaching-traject met een paardencoach legt de relaties bloot in een team. Wat is leiderschap? Wie heeft welke rol? Hoe voelt zich iedereen in zijn rol? Hoe communiceren jullie? Wat zijn werkpunten? Een sessie maakt jullie bewust van verschillende patronen en laat jullie ervaren hoe talenten beter ingezet kunnen worden. Dus niet alleen voor een team, maar ook voor een ambitieuze medewerker of een leidinggevende kan zo’n (al dan niet individuele) sessie een openbaring zijn.

Beweging

Een intensief teamcoaching-traject bestaat uit verschillende fasen. 

  • Tijdens een intakegesprek met de leidinggevende of het teamhoofd wordt besproken wat de situatie is en de doelen aangestreept worden. Eventueel komt er een tweede gesprek met het team.
  • De teamcoaching zelf duurt een halve of volledige dag, op het domein van SoulHorses, en wordt begeleid door twee coaches. 
  • De verworven ervaringen en gedragsveranderingen worden in het dagelijkse werkleven geïntegreerd. Na een maand volgt de coach in een persoonlijk gesprek met de teamleider op in hoe ver er veranderingen te zien zijn, wat er ondertussen beter werkt en welke dingen helemaal nog niet werken.
  • Eventueel volgen hieruit nog individuele sessies of zelfs nog een teamcoaching. Ook na 6 maanden volgt er nog een evaluatiegesprek tussen de coach en de teamleider. 

 

Barbara Roosjen
Life & Business Coaching

Waarom ik doe wat ik doe? Als ik bij de paarden ben dan vergeet ik heel even alles om mij heen. Mijn to-do van de dag, het gepieker en vastlopen in mijn hoofd. Het geeft me meer ruimte en houvast in dit hectisch bestaan vol prikkels en afleidingen. Het brengt mij " verstilling" en een "reset" waar wij allen ongetwijfeld behoefte aan hebben. Ik geloof heel sterk in de kracht van mensen en in de kracht van paarden. Daarom breng ik mens en paard samen voor een “reset” in communicatie, (persoonlijk) leiderschap, in relaties en verhoudingen tot anderen, in samenwerken, kortom naar meer focus op de belangrijke dingen in ons werk en in ons dagelijks leven. Dit is een krachtige manier van coachen voor persoonlijke groei en zelfreflectie van waaruit we in staat zijn beter onze koers te bepalen. Binnen het coachen met inzet van Paarden staat het “leren” via de “ervaring” centraal.

Nikola Gies
Teamcoaching met paarden

„Ik ben een echt paardenmens en al van kleins af aan bezig met paarden”. Ik maakte kennis met paarden op de klassieke manier, met paardrijlessen in de manege. Al mijn vrije tijd bracht ik door bij de paarden. Later heb ik als vrijwilliger veel meegelopen met een dierenarts die gespecialiseerd was in paarden om hem te assisteren. En zo vond ik het steeds belangrijker om op een goeie, respectvolle manier met het paard om te gaan. Tijdens mijn studies in grafische vormgeving hield ik me even niet bezig met paarden, omdat ik er te weinig tijd voor had. Maar ik miste het contact met paarden enorm. Zodra ik was afgestudeerd, kocht ik mijn eerste merrie. Het was liefde op het eerste zicht en het is bijna het belangrijkste paard in mijn leven geweest. Ze was een moeilijk en onzeker paard maar ik heb er zoveel van geleerd. Ik ontdekte dat paarden een heel mooi zesde zintuig hebben. Ze reageren op alles wat we doen. Mijn toenmalige man was professionele ruiter en heeft me geleerd meer naar mezelf te kijken: als een training niet lukt, stop je er beter mee en doe je iets anders, iets wat jou en je paard ontspant. Ga even met je paard wandelen in het bos bijvoorbeeld. Zoek niet de fout bij het paard, maar kijk hoe je zelf die dag in je vel zit. Dat heeft mijn ogen geopend. Pas vanaf dat moment begon ik echt te begrijpen wat er speelt tussen mens en paard. Wat een verrijking!

Contactformulier

Neem contact met ons op :

Wij ontmoeten je graag.

Voor- en achternaam (verplicht)

Email (verplicht)

Ik wil graag meer informatie over:

Telefoonnummer

Bericht

CAPTCHA code:
captcha

Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

Nathalie De Ceunynck
Gsm +32 475/87 34 24

E-mail: info@soulhorses.be

Oude Lillebaan 17
2275 Gierle

Ond.nr. 0859.063.177

Volg ons op Facebook:

Copyright SoulHorses

Algemene voorwaarden

Huisregelement