SoulHorses

“Kom tot rust in alle puurheid, in het midden van de natuur. En groei!”

Paardencoaching voor teams en bedrijven

Paardencoaching

 “Als de groepsdynamiek in je team niet helemaal vlot loopt en je wil ontdekken waarom, kan een teambuilding met betrekking van paarden wonderen doen. Je versterkt niet alleen de band met je collega’s. Alle leden van je team ondervinden zélf waar werkpunten zijn en hoe deze kunnen opgelost worden. Coaching met paarden werkt ervaringsgericht. Zo kan iedereen, door aanpassing van zijn/haar gedrag, onmiddellijk zien wat voor een effect gedragsverandering kan hebben!” Nikola Gies, paardencoach.

Een teamcoaching-traject met een paardencoach legt de relaties bloot in een team. 

Wat is leiderschap? 

Wie heeft welke rol? 

Hoe voelt zich iedereen in zijn rol? 

Hoe communiceren jullie?

Wat zijn werkpunten?

Een sessie maakt jullie bewust van verschillende patronen en laat jullie ervaren hoe talenten beter ingezet kunnen worden. Dus niet alleen voor een team, maar ook voor een ambitieuze medewerker of een leidinggevende kan zo’n (al dan niet individuele) sessie een openbaring zijn.

Een intensief teamcoaching-traject bestaat uit verschillende fasen.

  • Tijdens een intakegesprek met de leidinggevende of het teamhoofd wordt besproken wat de situatie is en de doelen aangestreept worden. Eventueel komt er een tweede gesprek met het team.
  • De teamcoaching zelf duurt een halve of volledige dag, op het domein van SoulHorses, en wordt begeleid door twee coaches. 
  • De verworven ervaringen en gedragsveranderingen worden in het dagelijkse werkleven geïntegreerd. Na een maand volgt de coach in een persoonlijk gesprek met de teamleider op in hoe ver er veranderingen te zien zijn, wat er ondertussen beter werkt en welke dingen helemaal nog niet werken.
 

Eventueel volgen hieruit nog individuele sessies of zelfs nog een teamcoaching. 

Ook na 6 maanden volgt er nog een evaluatiegesprek tussen de coach en de teamleider. 

Praktisch:

Wanneer?

Af te stemmen. Vanzelfsprekend kan een lunch of diner voorzien worden.

Prijs?

Steeds op maat.

Info en boeken?

IMG_3208-72-1.jpg
Nikola Gies
Paardencoaching

„Ik ben een echt paardenmens en al van kleins af aan bezig met paarden. Ik maakte kennis met paarden op de klassieke manier, met paardrijlessen in de manege. Al mijn vrije tijd bracht ik door bij de paarden. Omdat dierengeneeskunde mij erg boeide gebon ik vanaf mijn 16de in mijn vrije tijd met een gespecialiseerde paardendierenarts mee te rijden en hem te assisteren. Het was een hele fijne tijd, we kwamen op grote stoeterijen en maneges en leerde enorm veel over de medische verzorging van zieke paarden. Na mijn humaniora twijfelde ik even om dierengeneeskunde te studeren, liet me overtuigen door mijn oudertuigen om toch voor mijn tweede passie – grafische vormgeving – te gaan (toch bleef er mijn leergierigheid naar geneeskunde en behaalde ik op mijn 34 het diploma paraveterinair ;). Later heb ik als vrijwilliger veel meegelopen met een dierenarts die gespecialiseerd was in paarden om hem te assisteren. En zo vond ik het steeds belangrijker om op een goeie, respectvolle manier met het paard om te gaan. Tijdens mijn studies in grafische vormgeving hield ik me even niet bezig met paarden, omdat ik er te weinig tijd voor had. Maar ik miste het contact met paarden enorm. Zodra ik was afgestudeerd, kocht ik mijn eerste merrie. Het was liefde op het eerste zicht en het is bijna het belangrijkste paard in mijn leven geweest. Ze was een moeilijk en onzeker paard maar ik heb er zoveel van geleerd. Ik ontdekte dat paarden een heel mooi zesde zintuig hebben: het vermogen om feilloos aan te voelen als er iets scheelt. Mijn toenmalige man was professionele ruiter en heeft me geleerd meer naar mezelf te kijken: als een training niet lukt, stop je er beter mee en doe je iets anders, iets wat jou en je paard ontspant. Ga even met je paard wandelen in het bos bijvoorbeeld. Zoek niet de fout bij het paard, maar kijk hoe je zelf die dag in je vel zit. Dat heeft mijn ogen geopend. Pas vanaf dat moment begon ik echt te begrijpen wat er speelt tussen mens en paard. Wat een verrijking! Paarden zijn nog altijd mijn grote passie. Ik ben er elke dag mee bezig. Ze brengen me tot rust bij mijn stresserende job in marketing en design. Omdat ik van mijn paardenpassie ook mijn beroep wilde maken, zocht ik een opleiding waarbij ik met die bijzondere eigenschap van paarden - hun zesde zintuig - andere mensen zou kunnen helpen. Een opleiding tot paardencoach was dan ook op mijn lijf geschreven. Tijdens de opleiding als Equine Assisted Coach® bij de Keulseweg in Nederland heb ik veel aan mezelf moeten werken. Ik kreeg een andere kijk op mensen en op wat mensen bezighoudt. Als Equine Assisted Coach® kan ik andere mensen helpen door ze in contact te brengen met paarden en hun bijzondere eigenschap. Ik neem regelmatig deel aan intervisies met paardencoachcollega‘s en ben geregistreerd lid van KREAC, het kwaliteitsregister voor Equine Assisted Coaches® “

Contactgegevens:

Nikola Gies
E-mail: info@soulhorses.be
Website: www.soulhorses.be

Schrijf je nu in:

Wij ontmoeten je graag.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Om spam te voorkomen vragen we u de
onderstaande code over te typen.

captcha

Walter Mees
Gsm +32 475/37 05 55
E-mail: info@soulhorses.be

Nathalie De Ceunynck
Gsm +32 475/87 34 24

Oude Lillebaan 17
2275 Gierle

Ond.nr. 0859 063 177

Volg ons op Facebook:

Copyright SoulHorses

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Huisregelement