SoulHorses

“Kom tot rust in alle puurheid, in het midden van de natuur. En groei!”

Testimonials coachen met paarden

Hele uitnodigende aangename natuur en ruime omgeving.
Het is al een plezier om de paarden te zien. Alles mocht er zijn en ik kon alles toelaten.
Prachtig hoe er paarden bij betrokken werden.
Hoe ik zag dat ik ingezoomd was op een kleiner deel van mij in plaats van mijn hele zijn.
Zoals het prachtige grote paard dat zich liet zien in heel zijn glorie.
Die alles van zich afschudde wat het niet meer diende en in zijn wezen aanwezig was, in totaliteit.
Zo mocht ik ook alles toelaten in plaats van controleren of onderdrukken. Het kleine kind dat boos was en zich mocht laten zien en horen, er de aandacht aan geven die het van zijn ouders vroeger niet gekregen had.
Ik voelde me ondersteund en gedragen en vol vertrouwen dat alles zich voltrok zoals het hoorde te ontvouwen. Hoe ik niets hoef te onderdrukken en hoe ik mag ontvangen. Ik zag hoe moeilijk het voor mij is om te ontvangen. Alsof ik het niet verdien of er niets goeds mee aanvang.
Net op dat moment kwam een paard een grote bal naar mij toetrappen, een object dat de weerstand symboliseerde dat tussen mij en ontvangen stond.
Het resultaat was dat ik een enorm opluchting voelde, dat er weerstand verdwenen was en alles mocht stromen. Vreugde, dankbaarheid en plezier.    S

Liefhebben

Wat zouden we zijn zonder liefde voor onszelf? Soms overvalt het je. Een gevoel van niet meer goed weten waar je staat, welke kant je op moet. Onze samenleving is druk – druk – druk. Je zit in een rat race van de combinatie werk, gezin & je sociale leven.

De vraag die velen herkenbaar klinkt: hoe krijg ik grip op die race van elke dag? Door me time in te lassen en even stil te staan. Bij jezelf.

Wat zouden we zijn zonder liefde voor onszelf? Soms overvalt het je. Een gevoel van niet meer goed weten waar je staat, welke kant je op moet. Onze samenleving is druk – druk – druk. Je zit in een rat race van de combinatie werk, gezin & je sociale leven.

De vraag die velen herkenbaar klinkt: hoe krijg ik grip op die race van elke dag? Door me time in te lassen en even stil te staan. Bij jezelf.

Bij jezelf

Door me time in te lassen en even stil te staan. Bij jezelf.

We hebben een fenomenaal aanbod aan mogelijkheden; coachen, therapeuten, workshops, opleidingen etc… En soms komt er zowaar iets op je pad.

In mijn geval was dit ‘soulhorses’, paardencoaching. Voor mijn vertrek spreek ik af met mezelf niet te veel te verwachten, met een gezonde nieuwgierigheid betreed ik het domein te midden van groen, van rust. Een prachtig beeld. 

Ik ontmoet Nathalie, een guitige vrouw met ogen die glimlachen. Ze heeft er zin in. 
Mijn afwachtende houding geeft aan dat ik voorzichtig omga met nieuwe dingen die op mijn pad komen. Zo gaat het ook in mijn leven. Daarbuiten.

Teleurstellingen en pijnen uit het verleden hebben me minder zeker gemaakt. Nog te vaak ga ik hierdoor twijfelen aan mezelf.

Na de kennismaking, mijn verhaal, komt het erop neer dat ik opzoek ga naar antwoorden. Wat houd me tegen om te zijn wie ik ben?

Na een oefening waarop ik luidkeels mag roepen ‘ik ben het waard’ stokt mijn adem, reageert mijn lijf wat lacherig. Intuïtief voel ik een belletje rinkelen. ‘Hoe graag zie jij jezelf?’ Dit zag ik niet aankomen.

Maar ik geef me over, laat komen wat komt. Diep vanbinnen zit het er, verdriet.

Een gevoel dat ik meedraag zonder het te beseffen. Op de vraag of het werkelijk mijn verdriet is voel ik een verschuiving binnenin mezelf. Is dit echt?

Draag ik dit? Heb ik dit overgenomen van de vrouw die al mijn hele leven het dichtst bij me staat? Wauw, herkenning volgt.

Nadat we mijn doelen, mijn richting hebben vastgelegd komen de paarden aan de beurt. Genoten heb ik! ‘Mijn’ moment, de tijd die ik nam voor mezelf heeft me een richting gegeven die ik verder ga bewandelen. Het heeft me doen inzien dat die kracht wél in mezelf zit. Dat ik mag zeggen wat ik te vertellen heb zonder mezelf klein te houden.

 

Mijn intentie meer ga uiten op een duidelijke & liefdevolle manier.

“The only limits in live are the ones you make”

Op de terugrit valt het mij op dat mijn glimlach aanwezig blijft. Denk ik even na wat er daarnet allemaal gebeurd is en zeg ik tegen mezelf:

Vergeet nooit, dat de manier waarop je soms naar jezelf kijkt niet is zoals je werkelijk bent.

Dit hou ik (nog even) vast!

Merci Nathalie, wat je doet doe je goed. Je bent een vrouw met een warm hart die op haar manier het leven een stukje mooier maakt.

Veel liefs, Brigit.

Met een klein hartje en een heleboel zenuwen ging ik naar Nathalie toe. Na een babbel en de wandeling op het prachtige domein, verdwenen ze en maakten ze plaats voor nieuwsgierigheid. Nathalie legde uit dat we eerst wat mest zouden scheppen, zodat ik contact kon maken met de paarden alsook met mezelf en ik daarna een paard mocht uitkiezen. Ooooh kiezen! Mijn zinnen zette ik al meteen op het mooie beige paard. Wat een pracht van een beest… . Helaas was dit buiten de zwarte pony gerekend. Het werd immers al snel duidelijk dat ik met hem zou “werken”. Wat ik zo fijn vond aan deze ervaring, was dat het voelen en het ervaren centraal stond. Even uit mijn hoofd, contact maken en stilstaan bij wat er zich vanbinnen afspeelt. Wat een verademing… . Daarnaast ervoer ik ook een enorm gevoel van rust. Deels door de omgeving, de paarden, maar ook door de coaching van Nathalie. Deze kan ik het best omschrijven als rustig, warm, zacht, weinig woorden (enkel waar nodig en er dan nog eens boenk op) en zonder oordeel. Dit laatste maakte het voor mij gemakkelijker om me open te stellen.
Ik vond het best wel confronterend hoe haarfijn de paarden mijn energie oppikten en een spiegel waren voor wat er zich vanbinnen afspeelde. Ook zaken die ik ver had weggestopt en waar ik weinig of geen voeling meer mee had. Ik werd me enorm bewust van mijn pijnpunten, gevoeligheden. Bovendien werd het me ook duidelijk waarom ik tegen bepaalde zaken aanliep en waarom bepaalde thema’s steeds weer op mijn pad kwamen. Ik had ook een heel intens moment met een paard i.v.m. het verdriet dat ik niet kon plaatsen bij het overlijden van mijn grootmoeder. Het moment kan en wil ik niet beschrijven, omdat het met woorden niet te vatten is. Het zou enkel maar afbreuk doen aan het moment. Wat ik wel kan zeggen, is dat het verdriet er volledig mocht zijn. Ik liet het toe, doorleefde het en liet het tegelijkertijd los. Tranen rolden over mijn wangen, het paard dicht bij mij hielp me dit mee te dragen en daarna voelde ik zo veel opluchting en zelfs vreugde. Eenmaal thuis nam ik de canvasdoek met de foto van mij en mijn grootmoeder. Het lukte me voor het eerst in zoveel jaar om er werkelijk naar te kijken. Niet met pijn, maar met een gevoel van dankbaarheid en hij kreeg dan ook meteen een plaatsje aan de muur in onze living. Achteraf bekeken was dit eigenlijk het begin van mijn “zoektocht” naar bewustwording en de start van mijn groeiproces. Het heeft zo veel in gang gezet en daar ben ik Nathalie EN de paarden enorm dankbaar voor. Een echte aanrader… . Tinne Van Dingenen

Contacteer ons

Wens jij een afspraak te maken voor een coaching met paarden? Vul dan snel het contactformulier in.

  Voor- en achternaam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Telefoonnummer

  Bericht

  CAPTCHA code:
  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  Walter Mees
  Gsm +32 475/37 05 55
  E-mail: info@soulhorses.be

  Nathalie De Ceunynck
  Gsm +32 475/87 34 24

  Oude Lillebaan 17B
  2275 Gierle

  Ond.nr. 0859 063 177

  Volg ons op Facebook:

  Copyright SoulHorses

  Privacy Policy

  Algemene voorwaarden

  Huisregelement