Individuele behandelingen

 

Tuina behandelingen (di & do) en klankschaalbehandelingen (woe)

Individuele behandelingen in de praktijk

Kom tot rust, boek een behandeling voor jezelf

Naast de sessies in de natuur, worden er ook sessies in de praktijk gegeven door An en Els. Deze zijn vooral gericht op rust en ontspanning. 

An Adriaens

Nathalie de Ceunynck Soulhorses

An Adriaens

Soundhealer
Klanktherapeut

Beleef – Kom bij je Zelf- Ontspan
Beschikbaarheid: woensdagochtend (de even weken)
 

Mijn naam is An Adriaens, muziek- en klanktherapeute bij Vlinderklanken.

Samen met mensen op weg gaan en luisteren naar hun verhaal doe ik al mijn ganse loopbaan. Muziek spelen en hulp verlenen zijn een rode draad in mijn leven. Kiezen tussen beiden vond ik moeilijk. Heel fijn dus dat ze na mijn opleiding muziektherapie helemaal werden verbonden met elkaar.

Muziek is voor mij een taal, die zicht-, hoor- en bespreekbaar maakt wat anders verborgen blijft. Piano was binnen muziektherapie steeds mijn trouwste helper. Ik ben ondertussen ook helemaal in de ban van de kracht van klank en stem. 

Ze gaan nog een stapje verder en reiken tot iedere cel in ons lichaam en brengen heling waar het nodig is. Heel eenvoudig en krachtig, daar hou ik van!

Meer info over klanktherapie:

  • Kijk hier naar een fragment in het TV-programma ‘My Beautiful Life’ van Cynthia Reekmans waar ik meer toon en vertel over klanktherapie.
  • Website Vlinderklanken

  Individuele klanktherapie

  Soundhealing is een methode om je trilling in positieve zin te beïnvloeden.

  Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans

  Tijdens een INDIVIDUELE SOUNDHEALING lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten. De instrumenten worden zowel rondom als op je lichaam geplaatst.

   Bij een individuele sessie STEM EN KLANK begeleid ik je om zelf actief met je stem aan de slag te gaan. Dit is een actieve vorm van lichaamswerk waarbij je ligt, zit, staat, beweegt, … al naargelang wat er op dat moment nodig is om te helen.

  Je kan kiezen tussen een SOUNDHEALING waarin verschillende vormen van klanktherapie worden gecombineerd, een sessie STEM EN KLANK of een afwisseling.

  We beginnen en eindigen met een kort gesprek, zodat er ruimte is voor je verhaal, ervaring en een terugkoppeling van de sessie. 

   

  Els Maes 

  Nathalie de Ceunynck Soulhorses
  Tuina – Qigong – Ooraccupunctuur
  Beschikbaarheid: dinsdag & donderdag 

  Ik ben Els Maes, therapeut Chinese Geneeswijzen.
  Na een carrière in de IT kreeg ik de kans om mezelf te heroriënteren. Voor mezelf was het al een tijdje duidelijk dat ik ofwel creatief aan de slag wilde, of in nauw contact met mensen, therapeutisch. Het werd dat laatste.

  Ik startte met een opleiding “Medische basiskennis”: anatomie, fysiologie, pathologie… Als eindwerk pathologie moesten we drie verschillende aandoeningen bestuderen en uitzoeken op welke manier deze behandeld kunnen worden als je geen gebruik wilt maken van medicijnen, de traditionele manier die we hier kennen en vaak hanteren. Bij alle aandoeningen kwam ik de Chinese geneeskunde tegen als één van de opties. Dit triggerde mij zodanig dat ik verder op zoek ging en info inwon op de kennismakingsdag van OTCG. En zo startte mijn 4-jarige opleiding “Postgraduaat Massage en bewegingsleer”, een opleiding van OTCG (Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijzen) in samenwerking met de KdG. Het begin van een leven lang leren…
  Het start met yin en yang, de 5 elementen, meridianen en hun acupunctuurpunten… en het gaat verder in een hele filosofie, een levenswijze. Herhalen, verdiepen en blijven ontdekken. Zalig!

  Ook het creatieve bleef zijn plaats hebben. Ik brand glas, ben in de tuin bezig met groenten en bloemen, maar vooral bloemen, twee hobby’s met veel kleur!

  Je kan bij mij terecht voor tuinabehandelingen, qigong en ooracupunctuur. Tuina maakt gebruik van de meridianen en acupunctuurpunten, maar er worden geen naalden gebruikt, wel verschillende druk- en massagetechnieken. Indien nodig worden ook mobilisaties toegepast om de stroming van de Qi (energie) te bevorderen. Ook cupping en guasha worden gebruikt om blokkades vrij te maken.
  Wil je zelf aan de slag met je energie, dan kan je Qigong beoefenen. Ik leer je met plezier oefeningen aan waarmee je thuis verder aan de slag kan.

  Tuina behandelingen zijn mogelijk na afspraak op dinsdag en op donderdag bij SoulHorses.

  Meer info en aanmelden: www.tuinawechel.be