SoulHorses
"Kom tot rust in alle puurheid, in het midden van de natuur. En groei!"

SoulHorses

Mens
Nathalie De Ceunynck

Bezielster & oprichtster - Dagelijks management - Coaching met paarden - Dagbesteding

De mens achter SoulHorses

“Per toeval belandde ik in Lille voor een cursus en daar overviel me een bijzonder gevoel, ik voelde me aan de grond gezogen. Ik móést gewoon in de buurt blijven. Dus ging ik op zoek en vond ik dit authentieke landhuis uit de jaren 60, midden in een stuk puur natuur. Hier voelde ik me meteen thuis, in het Kempense groen, tussen mijn kudde paarden.
We leven er op een eerlijke, duurzame manier, verbonden met de natuur.
Die bijzondere ervaringen wil ik delen met anderen.” Op het domein van SoulHorses ben je ondergedompeld in de natuur. Even weg van de drukke wereld kan je er gewoon jezelf zijn, verbonden met de natuur en de mensen, in alle eerlijkheid, op een authentieke manier. SoulHorses organiseert workshops voor wie zichzelf wil ontdekken en groeien.
SoulHorses werkt hiervoor in alle vertrouwen samen met bekwame docenten en coaches.
Ook de paarden zijn eerlijke ‘coaches’. Ze helpen je om jezelf te ontdekken.

Dieren zijn liefdevol en hebben een unieke manier van mensen benaderen. Ze kunnen troosten en een geborgen gevoel geven. Nathalie De Ceunynck voelt als kind al hoe de stress van zich afvalt als ze tussen de dieren staat. Langzaam ontdekt ze hoe krachtig deze verbindingen met natuur en paard wel zijn. Zo groeit haar passie om samen met paarden, in de natuur, volwassenen en kinderen te begeleiden.
Ze verdiept zich in de mens-paardconnectie via de methode ‘Epona’ en volgt een opleiding in Ierland bij de Epona-instructor Yvonne Monahan. Ze leert tijdens een opleiding shiatsu voor paarden veel over meridianen en het stromen van energieën. En ze volgt een opleiding systemisch coachen met behulp van paarden en een aantal workshops rond healing van mens en dier van Margrit Coates.
Al deze kansen en leerscholen vormden haar tot de vrouw die ze nu is: bezielster van SoulHorses.
Tot snel!

Nieuwe bewoners @SoulHorses

Tijdens de grote vakantie zijn Ilaria en Erwin naar SoulHorses verhuisd samen met paard Toes en katten, Nilo, Tara en Naja. Erwin helpt mee de paarden te verzorgen, de weides te onderhouden. Ilaria helpt SoulHorses meer zichtbaar te maken op social media. En of wij worden gevonden! Wat fijn om de boerderij en het domein te mogen delen met enthousiaste bezielde mensen. 

Bewustwordingspraktijk
Wie zijn wij?
Nathalie De Ceunynck

Oprichtster
Intuïtief & energetisch coach

Erwin Maka

Begeleiding Dagbesteding

Geert Kumpen

Soundhealer

Steven Verrydt

Zweethutceremonie

Paardencoaching
Wie zijn wij?
Leren van paarden
Nathalie De Ceunynck

Systemisch & energetisch

Ilaria Caputo

Weekendretraites, belevingskampen voor kinderen

Dier

Kom en ontmoet de kudde uitzonderlijke bewoners van SoulHorses.

Paarden zijn sociale dieren die in de kudde ieder hun eigen rol vervullen. Zij communiceren onder andere doormiddel van lichaamstaal. Het zijn specialisten in het ontvangen van non-verbale signalen. Het paard is een prooidier én een vluchtdier. Het paard is sterk gericht op zijn omgeving. In contact gaan met het paard draagt bij tot een verbetering van levenskwaliteit op sociaal, fysiek en mentaal vlak.

Paarden helpen ons om maskers, overtuigingen en patronen open te trekken, te doorbreken.

Lees hier meer over.

Natuur

De uitgestrekte helende natuur.

Naar de zorg van de natuur binnen het domein van 8 ha streven wij naar het behoud van de biodiversiteit die reeds aanwezig is. Actie nemen naar het plaatsen van insectenhotels, egel- en vleermuizen verblijven. Naast het behoud willen wij bijdragen aan het herstel en het beheer van kleine landschapselementen: randenbeheer, de poelen en houtkanten. Hierbij werken wij samen met Regionale landschappen Grote en Kleine Nete.

Het domein wordt in de toekomst nog mooier, want Nathalie wil de natuurrijkdom van het domein vergroten door aandacht te schenken aan biodiversiteit. Meer inheemse struiken en bomen zullen worden aangeplant, inheemse soorten die de paarden graag eten: meidoorn en hazelaar om aan te knabbelen, of wilgenstruiken waarvan de schors salicine bevat, de geneeskrachtige stof die ook aan de basis ligt van aspirine. Het uitkozen van de lekkerste takjes wordt vast één van de favoriete bezigheden van de paarden.

Naast het domein is de natuur haast nog ongerepter. Uitgestrekte reservaten liggen op een boogscheut. De vallei van de Visbeek is een van de waardevolste beekvalleien van Vlaanderen. Hier leeft zelfs de zeldzame adder. Ook veel andere uitzonderlijke soorten dieren en planten voelen zich hier goed, in het typisch Kempense landschap met paarse heide, brede zandwegen en bloemrijke graslanden. Op nattere plaatsen strekken vennen, broekbossen en gagelstruwelen zich uit.

Aangesloten aan het natuurgebied van de Visbeekvallei ligt het Kindernouw, een uniek geheel van laagveenmoeras, vochtige graslanden, houtkanten, bossen en vijvers. Het oude landschap is terecht beschermd.

Het landschap en de bewoners:
Contacteer ons:
Wij ontmoeten je graag.

  Voor- en achternaam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Ik wil graag meer informatie over:

  Telefoonnummer

  Bericht

  CAPTCHA code:
  captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  Nathalie De Ceunynck
  GSM +32(0)475/87 34 24

  E-mail: info@soulhorses.be

  Oude Lillebaan 17
  2275 Lille (Gierle)

  Ond.nr. 0859 063 177

  Copyright SoulHorses

  Algemene voorwaarden

  Huisregelement