SoulHorses
"Kom tot rust in alle puurheid, in het midden van de natuur. En groei!"

SoulHorses

Nathalie De Ceunynck

Bezieler bij SoulHorses

“Per toeval belandde ik in Lille voor een cursus en daar overviel me een bijzonder gevoel, ik voelde me aan de grond gezogen. Ik móést gewoon in de buurt blijven. Dus ging ik op zoek en vond ik dit authentieke landhuis uit de jaren 60, midden in een stuk puur natuur. Hier voelde ik me meteen thuis, in het Kempense groen, tussen mijn kudde paarden.
We leven er op een eerlijke, duurzame manier, verbonden met de natuur.
Die bijzondere ervaringen wil ik delen met anderen.” Op het domein van SoulHorses ben je ondergedompeld in de natuur. Even weg van de drukke wereld kan je er gewoon jezelf zijn, verbonden met de natuur en de mensen, in alle eerlijkheid, op een authentieke manier. SoulHorses organiseert workshops voor wie zichzelf wil ontdekken en groeien.
SoulHorses werkt hiervoor in alle vertrouwen samen met bekwame docenten en coaches.
Ook de paarden zijn eerlijke ‘coaches’. Ze helpen je om jezelf te ontdekken.

Dieren zijn liefdevol en hebben een unieke manier van mensen benaderen. Ze kunnen troosten en een geborgen gevoel geven. Nathalie De Ceunynck voelt als kind al hoe de stress van zich afvalt als ze tussen de dieren staat. Langzaam ontdekt ze hoe krachtig deze verbindingen met natuur en paard wel zijn. Zo groeit haar passie om samen met paarden, in de natuur, volwassenen en kinderen te begeleiden.
Ze verdiept zich in de mens-paardconnectie via de methode ‘Epona’ en volgt een opleiding in Ierland bij de Epona-instructor Yvonne Monahan. Ze leert tijdens een opleiding shiatsu voor paarden veel over meridianen en het stromen van energieën. En ze volgt een opleiding systemisch coachen met behulp van paarden en een aantal workshops rond healing van mens en dier van Margrit Coates.
Al deze kansen en leerscholen vormden haar tot de vrouw die ze nu is: bezielster van SoulHorses.
Tot snel!

Walter Mees

Life Coach

“Ik had schrik van paarden maar toonde me stoer. ‘Het paard zegt dat je nog niet in de wei mag’, zei de coach. Drie kwartier heb ik in de regen staan wachten, stoer met mijn handen in de zakken ‘want ik ben niet bang’. Toen kwam het paard naar me toe en knabbelde het aan mijn handen. ‘Haal je handen uit je zakken’. Dus deed ik mijn armen over elkaar. Stoer doen, hè. Het paard kwam met zijn hoofd vlak voor mij staan en tikte tegen mijn borst. En toen … barstte ik in tranen uit. Ik had het door. De krachtige les zei me dat het oké was om bang te zijn. Stoer doen is nergens voor nodig.” Walter Mees.
Na twintig jaar hectisch leven in de horecasector en een burn-out nabij, besloot Walter dat het zo niet verder kon. Hij ontdekte zichzelf en doet alleen nog dingen die hij graag doet, eerlijk en authentiek. Zo ontmoette hij Nathalie, de paarden en SoulHorses. Hier voelt hij zich goed. En zijn ervaringen wil hij delen met iedereen die wil groeien als mens, individueel of in groep. Puur en eerlijk, midden in de natuur. Hij noemt zich daarbij een ‘waarnemend verbinder’.
Walter Mees coacht je door middel van een spiegelend rollenspel naar diepere bewustwording, voorbij de emotie tot puur gevoel. Hij observeert en verbindt, als waarnemend verbinder.

Wie zijn we?

Bewustwordingspraktijk - paardencoaching
Nikola Gies

Individueel en Teamcoaching met paarden

Barbara Roosjen

Teamcoaching, Talenten en Natuurlijk Leiderschap

Walter Mees

Life Coach

Wim Stultiens

Reconnective Bodywork

Liesanne Boeren

Meditatie met paarden

Sonia Krahy

Body in (e)motion

Kom en ontmoet de kudde uitzonderlijke bewoners van SoulHorses.

Paarden zijn sociale dieren die in de kudde ieder hun eigen rol vervullen. Zij communiceren onder andere doormiddel van lichaamstaal. Het zijn specialisten in het ontvangen van non-verbale signalen. Het paard is een prooidier én een vluchtdier. Het paard is sterk gericht op zijn omgeving. In contact gaan met het paard draagt bij tot een verbetering van levenskwaliteit op sociaal, fysiek en mentaal vlak.

Paarden helpen ons om maskers, overtuigingen en patronen open te trekken, te doorbreken.

Lees hier meer over paardencoaching.

 

De uitgestrekte helende Natuur @soulhorses.

Naar de zorg van de natuur binnen het domein van 8 ha streven wij naar het behoud van de biodiversiteit die reeds aanwezig is. Actie nemen naar het plaatsen van insectenhotels, egel- en vleermuizen verblijven. Naast het behoud willen wij bijdragen aan het herstel en het beheer van kleine landschapselementen: randenbeheer, de poelen en houtkanten. Hierbij werken wij samen met Regionale landschappen Grote en Kleine Nete.

Het domein wordt in de toekomst nog mooier, want Nathalie wil de natuurrijkdom van het domein vergroten door aandacht te schenken aan biodiversiteit. Meer inheemse struiken en bomen zullen worden aangeplant, inheemse soorten die de paarden graag eten: meidoorn en hazelaar om aan te knabbelen, of wilgenstruiken waarvan de schors salicine bevat, de geneeskrachtige stof die ook aan de basis ligt van aspirine. Het uitkozen van de lekkerste takjes wordt vast één van de favoriete bezigheden van de paarden.

Naast het domein is de natuur haast nog ongerepter. Uitgestrekte reservaten liggen op een boogscheut. De vallei van de Visbeek is een van de waardevolste beekvalleien van Vlaanderen. Hier leeft zelfs de zeldzame adder. Ook veel andere uitzonderlijke soorten dieren en planten voelen zich hier goed, in het typisch Kempense landschap met paarse heide, brede zandwegen en bloemrijke graslanden. Op nattere plaatsen strekken vennen, broekbossen en gagelstruwelen zich uit.

Aangesloten aan het natuurgebied van de Visbeekvallei ligt het Kindernouw, een uniek geheel van laagveenmoeras, vochtige graslanden, houtkanten, bossen en vijvers. Het oude landschap is terecht beschermd.

Het landschap en de bewoners:
Contacteer ons:
Wij ontmoeten je graag.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Om spam te voorkomen vragen we u de
onderstaande code over te typen.

captcha

Walter Mees
Gsm +32 475/37 05 55
E-mail: info@soulhorses.be

Oude Lillebaan 17
2275 Gierle

Ond.nr. 0859 063 177

Volg ons op Facebook:

Copyright SoulHorses

Algemene voorwaarden

Huisregelement