Klanktherapie

 

Individuele sessies
Woensdagvoormiddag vanaf 9u

De kracht van sound, klank en stem op je lichaam en geest

Soundhealing is een methode om je trilling in positieve zin te beïnvloeden.

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans

Tijdens een INDIVIDUELE SOUNDHEALING lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten. De instrumenten worden zowel rondom als op je lichaam geplaatst.

 Bij een individuele sessie STEM EN KLANK begeleid ik je om zelf actief met je stem aan de slag te gaan. Dit is een actieve vorm van lichaamswerk waarbij je ligt, zit, staat, beweegt, … al naargelang wat er op dat moment nodig is om te helen.

Je kan kiezen tussen een SOUNDHEALING waarin verschillende vormen van klanktherapie worden gecombineerd, een sessie STEM EN KLANK of een afwisseling.

We beginnen en eindigen met een kort gesprek, zodat er ruimte is voor je verhaal, ervaring en een terugkoppeling van de sessie. 

 

INDIVIDUELE SOUNDHEALING

KLANKTHERAPIE biedt diepe ontspanning aan het lichaam.

 De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.

Wat vast zit, kan op deze manier worden losgemaakt, in beweging gebracht en door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam terug in evenwicht komen.

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Ieder klankinstrument heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.

Er wordt ook gebruik gemaakt van stemvorken. De frequenties van de stemvorken zijn afgestemd op diverse ritmes in de kosmos, waardoor ze op een natuurlijke manier evenwicht brengen.

Bij fysieke klachten of spanningen worden ze geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

Het is een goede manier om te ontspannen. Een soundhealing kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

STEM EN KLANK

Bij sessie STEM EN KLANK ga je onder begeleiding, zelf aan de slag met je stem, om zo terug in evenwicht te komen.

n onze stem hoor en ervaar je alle indrukken van het leven. Het is je meest kwetsbare en tegelijkertijd krachtigste instrument. In Stem en Klank stimuleer je het zelfhelend vermogen van je lichaam en in het bijzonder van je stem.

Ik ondersteun je om klank te maken, je stem vrij te laten stromen en ze de ruimte te geven om te vertellen wat ze te zeggen heeft. Zo kan je uiten en helen wat er innerlijk leeft, worden blokkades opgeheven en kan je energie terug vrij stromen.

Het gaat niet om zingen of stemcoaching, maar om klank maken. Het is heel eenvoudig en geschikt voor iedereen.

An Adriaens

Nathalie de Ceunynck Soulhorses

An Adriaens

Soundhealer
Klanktherapeut

Beleef – Kom bij je Zelf- Ontspan 

Mijn naam is An Adriaens, muziek- en klanktherapeute bij Vlinderklanken.

Samen met mensen op weg gaan en luisteren naar hun verhaal doe ik al mijn ganse loopbaan. Muziek spelen en hulp verlenen zijn een rode draad in mijn leven. Kiezen tussen beiden vond ik moeilijk. Heel fijn dus dat ze na mijn opleiding muziektherapie helemaal werden verbonden met elkaar.

Muziek is voor mij een taal, die zicht-, hoor- en bespreekbaar maakt wat anders verborgen blijft. Piano was binnen muziektherapie steeds mijn trouwste helper. Ik ben ondertussen ook helemaal in de ban van de kracht van klank en stem. 

Ze gaan nog een stapje verder en reiken tot iedere cel in ons lichaam en brengen heling waar het nodig is. Heel eenvoudig en krachtig, daar hou ik van!

Meer info over klanktherapie:

  • Kijk hier naar een fragment in het TV-programma ‘My Beautiful Life’ van Cynthia Reekmans waar ik meer toon en vertel over klanktherapie.
  • Website Vlinderklanken

  Soundjourney -Klankreis

  Uit de stroom van de dag…

  Stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, er fysiek en mentaal even helemaal tussenuit, zonder moeten… Al liggend in groep wordt je omringd en gedragen door diverse klankinstrumenten, stem en stilte. Deze klanken en trillingen nemen je mee op reis en zorgen voor een diepe ontspanning van lichaam en geest!

  Tijdens de soundjourney wordt je ondergedompeld door bijzondere klanken en vibraties via live bespeelde instrumenten: oa. klankschalen, gong, oceandrum, shruti, de stem, … De muziek is een improvisatie vanuit het ‘hier en nu’ ,een verklanking van wat er op dat moment aanwezig is. Zelf hoef je niets te doen, te verwachten of te denken. Gewoon liggen, ervaren en de klanken laten werken.

  Er is geen enkele voorkennis of ervaring nodig om deel te nemen.

  Klankenreis soundhealing soulhorses An Adriaens

  Klanktherapie – wat kun je verwachten?

  Een klankbad waar je heerlijk in kunt ontspannen

  Loslaten wat je niet meer nodig hebt

  In een diepe meditatieve staat van Zijn komen

  Praktisch

  Individuele klanktherapie: woensdagvoormiddag 
  12 juni – 10 juli – 24 juli – 7 augustus – 4 september

  Tijd:
  Bijdrage: €80 (85 min), ter plaatse of bij online boeking te betalen.

  *De klanktherapie duurt 85 min.
  **Trek makkelijk zittende kleding aan.

  Afspraak maken? Neem contact op met An Adriaens via 0486/555 334. Of boek eenvoudig online je afspraak.

  Tot binnenkort,

  An 

  Aanmelden

  An Adriaens GSM 0486/555 334 of e-mail: vlinderklanken@gmail.com 

  Of boek online je individuele afspraak (via Supersaas).