Klanktherapie

 

Individuele sessies
Verschillende data
vanaf 13u

De kracht van sound, klank en vibraties op je lichaam en geest

Soundhealing is een methode om je trilling in positieve zin te beïnvloeden.

Klank is trilling. Die beweging kan gaan resoneren of trillen met andere elementen, ook in ons lichaam. Op deze manier kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven of vermeden en komen we terug in evenwicht en balans

Tijdens een klanksessie lig je op een massagetafel, terwijl je wordt omringd door klank. Er wordt gebruik gemaakt van stem, stemvorken, klankschalen en andere klankinstrumenten. De instrumenten worden zowel rondom als op je lichaam geplaatst.

Je kan kiezen tussen een SOUNDHEALING waarin verschillende vormen van klanktherapie worden gecombineerd, of een specifieke behandeling met KLANKSCHALEN, STEMVORKEN of STEM. 

 

KLANKSCHAALBEHANDELING

Een KLANKSCHAALBEHANDELING biedt diepe ontspanning aan het lichaam.

De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen.

Wat vast zit, kan op deze manier worden losgemaakt, in beweging gebracht en door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam terug in evenwicht komen.

Het is een goede manier om te ontspannen. Een klankschaalmassage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

STEMVORKBEHANDELING

Een STEMVORKBEHANDELING is een behandeling met geluidstrillingen door middel van verschillende stemvorken.

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Iedere stemvork heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend. De frequenties van de stemvorken zijn afgestemd op diverse ritmes in de kosmos, waardoor ze op een natuurlijke manier evenwicht brengen.

Bij fysieke klachten of spanningen worden ze geplaatst op pijnplekken, acupressuurpunten of reflexzones.

Met stemvorken zijn er diverse mogelijkheden van behandelen. Ter ontspanning of juist om klachten te behandelen en/of inzichten te krijgen.

Het is ook mogelijk om een stemvorkbehandeling gericht te ontvangen op ontspanning en op het harmoniseren van de chakra’s, waardoor je je weer beter in balans voelt.

An Adriaens

Nathalie de Ceunynck Soulhorses

An Adriaens

Soundhealer
Klanktherapeut

Beleef – Kom tot jezelf- Ontspan –

Mijn naam is An Adriaens, muziek- en klanktherapeute bij Vlinderklanken.

Samen met mensen op weg gaan en luisteren naar hun verhaal doe ik al mijn ganse loopbaan. Muziek spelen en hulp verlenen zijn een rode draad in mijn leven. Kiezen tussen beiden vond ik moeilijk. Heel fijn dus dat ze na mijn opleiding muziektherapie helemaal werden verbonden met elkaar.

Muziek is voor mij een taal, die zicht-, hoor- en bespreekbaar maakt wat anders verborgen blijft. Piano was binnen muziektherapie steeds mijn trouwste helper. Ondertussen zijn klank en stem al even vertrouwde partners. Ze gaan nog een stapje verder en reiken tot iedere cel in ons lichaam en brengen heling waar het nodig is. Heel eenvoudig en krachtig, daar hou ik van!

Meer info over klanktherapie:

  • Kijk hier naar een fragment in het TV-programma ‘My Beautiful Life’ van Cynthia Reekmans waar ik meer toon en vertel over klanktherapie.
  • Website Vlinderklanken

  Soundjourney -Klankreis

  Uit de stroom van de dag…

  Stilstaan en voelen wat er is in het hier en nu, er fysiek en mentaal even helemaal tussenuit, zonder moeten… Al liggend wordt je omringd en gedragen door diverse klankinstrumenten, stem en stilte. Deze klanken en trillingen nemen je mee op reis en zorgen voor een diepe ontspanning van lichaam en geest!

  Tijdens de soundjourney wordt je ondergedompeld door bijzondere klanken en vibraties via live bespeelde instrumenten: oa. klankschalen, gong, oceandrum, shruti, de stem, … De muziek is een improvisatie vanuit het ‘hier en nu’ ,een verklanking van wat er op dat moment aanwezig is. Zelf hoef je niets te doen, te verwachten of te denken. Gewoon liggen, ervaren en de klanken laten werken.

  Er is geen enkele voorkennis of ervaring nodig om deel te nemen.

  Klankenreis soundhealing soulhorses An Adriaens

  Soundhealing – wat kun je verwachten?

  Een klankbad waar je heerlijk in kunt ontspannen

  Loslaten wat je niet meer nodig hebt

  In een diepe meditatieve staat van Zijn komen

  Praktisch

  Individuele klanktherapie: namiddagen telkens vanaf 13u
  op vrijdagen 2 juni, 7 juli bij Soulhorses of op woensdag bij Vlinderklanken in Tielen

  Tijd:
  Bijdrage: €55 (1 uur) of €80 (90min), ter plaatse te betalen.

  *De klanktherapie duurt 1 uur of 90 min.
  **Trek makkelijk zittende kleding aan.

  Afspraak maken? Neem contact op met An Adriaens via 0486/555 334.

  Tot binnenkort,

  An 

  Aanmelden

  An Adriaens GSM 0486/555 334 of e-mail: vlinderklanken@gmail.com